mandag den 18. juni 2012

Bukkejagt

Bukkejagten starter den 16.5. og er for vores familie begynder igen en tid med spænding. At være jæger kræver, at man har stor respekt for vildtet og at man forvalter det på fornuftig vis. For at kunne pürsche, er det nødvendigt at kende til råvildtets adfærd. Det er for os vigtig at formidle til vores børn, at jagt ikke bare er at "plafre løs" men meget andet. Vi skyder vildt for senere at spise det eller også for at regulere vildtbestanden. Øget landbrugsdrift har reduceret dyrenes naturlige udbredelsesområde og derfor er det vigtig at bestanden reguleres, så dyrene ikke bliver syge og dør af sult. Det kan lyde barsk - men det er mere nødvendigt i dag end det nogen sinde har været.


Nu er bukken skudt og "brækket" - indvoldene er fjernet - det ses ved at den er skåret op i halsen


Her viser børnene hvor bukken blev ramt - nemlig i hjertet



Dyret skal flås og parteres

'
Her ses hvordan skindet trækkes af

Vores børn er ofte med ude, enten tidlig om morgenen eller om aftenene kort før solnedgang, for at erfare naturen og for at få øje på bukken.

Der er ikke mange bedre måder at tilbringe kvalitetstid på sammen med børnene end at få dem væk fra computeren eller fjernsynet og vise dem, hvor maden kommer fra. At demonstrere, hvor vigtig det er at være ressourcebevidst og selvforsynende er også en livslærdom man kan give sine børn med på vejen.

Nu kan efteråret komme, hvor rådyrkøllen serveres.

Her et link til en radioudsendels på DR1 om at gå på bukkejagt

Radioudsendelse - bukkejagt