søndag den 10. juni 2012

tekstile teknikker - fingerstrik

Det er mange år siden jeg har strikket en sweater i langhåret garn med xxxl pinde. Det varer dog længe inden produktet er færdig. Når jeg tænker på at skulle anvende nogle tekstile teknikker sammen med børn/brugere skal det være noget der er let at gå til og noget der hurtig viser resultater. Så derfor har jeg valgt at lave fingerstrik...


Her ses mit resultat efter bare små 10 minutter. Det er sjovt og alle vil elske det.

tekstile teknikker - filte

Jeg har altid gerne ville prøve at filte. Så jeg får fat i noget uld...



Det er fåreuld som er farvet med frugtfarve. Det lugter af får.

Jeg går på nettet og læser om filte teknikken - det lyder rigtig nemt

http://www.cchobby.dk/ide/261-filtning/

Så jeg går i gang med at lægge uld i 2 lag - på tværs. Allerede her opdager jeg at "mit uld" ikke svarer helt til det der står på hjemmesiden. De skriver om "baner" - jeg har bare en masse små totter. Da jeg har sat næsen op efter at skulle filte, fortsætter jeg med optimisme. Jeg væder det med sæbevand og synes da det ser lovende ud...


Her har jeg lagt 2 lag oven på hinanden - øverst også et hjerte.


Jeg lægger bagepapir oven på lagene og ruller det sammen...


 Da det mærkes tørt, ruller jeg det fra hinanden og et hele smuldrer fra hinanden - endnu blødere end da jeg startede. Nu er jeg sikker på at det ikke var den rigtige uld jeg brugte.

tekstile teknikker - sy

Så er det symaskinens tur...


Det er længe siden jeg har brugt en - men jeg er slet ikke nervøs for at gå i krig med den...


Spolerne er dem der driller mig mest - men nu har jeg styr på hvordan de skiftes ud



Jeg syer stangdukkens tøj. Er lidt spændt på hvor lige jeg kan sy - det skal jo gerne se lidt pænt ud.


Sikke en masse sjove muligheder der er ...


Ups - hvad er der dog lige sket her? På en eller anden måde har maskinen ikke syet den 1 cm. Måske er mit tempo for højt - så jeg skruer ned.


Her er så det stykke stof jeg vil arbejde med...


Her har jeg syet (vrangen)...



Det lange stykke stof er syet til en pose som skal fyldes...



Jeg har en idé om at det skal blive til en larve.


Jeg putter en tennisbold i ad gangen og binder så med noget tynd snor...



Hovedet skal være større en tennisboldene og det skal også være blød, derved har larven et ikke helt så statisk ansigtsudtryk...


Det er nu den sidste åbne del af min "pose" jeg har syet. Nu må jeg se hvordan jeg får den lukket så det kommer til at se nogenlunde ok ud. Jeg har ikke helt en plan endnu... jeg prøver mig lidt frem.


Ansigtet skal bestå af øjne og næse og det har jeg tænkt mig skal være knapper. Jeg har en masse reserveknapper læggende, som jeg har samlet gennem tiden. Mon jeg kan finde noget der?


Så fandt jeg næsen - men øjnene må jeg på udkig efter...


Her er så min larve uden øjn. Jeg glæder mig til at færdiggøre den og præsentere den for børnene sammen med bogen om larven der aldrig bliver mæt.



Her er fyren!

Stangdukke

Nu har min kære stangdukke fået malet ansigt, fået skelet og er blevet klædt på. Ansigtet svarer ikke til det jeg havde forventet - håret gør så at "hun" får en identitet som hippie. Det er lidt "sjovt" at se hvor meget hår gør ved et ansigt. Nu hvor dukken er færdig kan jeg konkludere at hovedet er sat "forkert" på - næsen går op ad og ikke lige ud. Det er gør, at det bliver besværligt at bruge dukken. Dukkens hovede er stor og dermed meget tungt. Ved min næste dukke ville jeg klart lave hovedet mindre. Jeg er begejstret for træmasse som materiale. Det er utroligt nemt at arbejde og meget anvendeligt.