onsdag den 12. september 2012

ler - 2 (uhyret og koppen)

Min søn så fortvivlelsen i mine øjne og fortalte mig at det da slet ikke er så svært...
og wupti så stod der et fantastisk flot uhyre foran mig.

Wow tænkte jeg og blev rigtig glad... for at dyret ikke skulle gå i 1000 stykker når det kommer i ovnen, prøvede jeg at glatte det så der ikke var luft i leret. Men det var slet ikke så nemt, da der var mange små detaljer jeg blev nødt til at glatte væk.


Her er jeg i gang med de forskellige teknikker...
 glatter med slagge
 og ridser for at få lagene til at holde sammen - også i ovnen


Pølsen...

Så prøver jeg lige igen at rulle ud med min kagerulle...
 
 
mit projekt skrider fremad...


Jeg ender med at  lave kop med underkop - det blev ikke til noget fancy desværre




Nu krydser jeg finge for at det kan holde til "mosten" i ovnen :-)

ler - 1 (fisken)

Så er jeg i gang med ler opgaven. Mettes introduktion skræmte mig slet ikke - det lød bare så nemt.

3 teknikker - ak dem skulle jeg da snilt få afprøvet... og jeg havde allerede en idé om hvordan min kop skulle se ud.


Jeg ruller leret ud med en kagerulle - og allerede dér kommer de første vanskeligheder. Leret sidder fast på kagerullen...

Langt om længe får jeg så rullet leret ud og lægger det over en fiskeskål. Jeg synes det kunne være sjovt at alle "skæl" af fisken kunne ses i leret.

 
Så er tiden inde til at glatte ud og skære til - på nuværende tidspunkt er jeg godt tilfreds med både min idé og produktet
 
 
 
Kanten var lidt ujævn - så derfor skulle jeg lige have lagt et lille lag på. Selvfølgelig ridser jeg lidt i leret - som Mette jo viste os...

 
Nu synes jeg min fisk ser rigtig fin, glat og jævn ud. Den skal tørre nu så jeg kan få taget leret af fisken.


Tørre, tørre, tørre - det varede faktisk længe for fisken at tørre lidt.
 
Endelig mente jeg at kunne gå igang med at dele fisk og ler...sikke noget bras det blev til.
 


Jeg blev sur og fisken er nu død!!!!!

Mejeriprodukt 2

Jeg vil lave noget som hele familien kan lide - så derfor beslutter jeg mig for is. I betlave betragtningen af årstiden, beslutter jeg mig for at bruge blåbær som ingrediens.

 Flormelis


æggeblommer

 Fløde - 38% - ups - men i isen går det nok... og citron så det ikke bliver for sødt


Blåbær røres sammen med flormelis og saften af citronen og koges op


Massen moses gennem et si og skal så køle af


æggeblommer pisket sammen med resterende flormelis og flødeskum blandes med blåbærmosen

 
 Det hele hældes i en form og så i fryseren


Så kan gæsterne bare komme...
 
 Og så var de der - studiegruppen blev valgt som smagsdommere - og jeg bestod :-)


 
De var så søde at gemme lidt til familien...

Mejeriprodukt

Jeg gik i gang med at lave creme fraiche...


varme fløde op og tilsætte kærnemælk


lade det stå et døgn i stuetemperatur

 og så skal det lige en tur i kæleskabet et døgn

...men jeg skulle lige smage inden den skulle sættes på køl. Den var stadig meget flydende.

Endelig er den færdig. Skeen synker ikke ned i creme fraichen - så den har fået en tykflydende konsistens. Jeg smager på den, men hælder den ud. Den er alt for fed når man er vant til A38 og minimælk.

Biotop 5 - Hyben saftevand


Så er der tid til at lave saftevand af hybenblade. Det skal være de pinkfarvede - så saftevandet også får en fin farve...


Vi plukkede også nogle hybenfrugter - men brugte dem kun til at pynte med i stuen.


Så blev vi også opmærksomme på alle de edderkoppespind der var i buskene. Vi kunne genkende hjulspindende og iagttog også edderkopperne. Nogle havde fangst som de sad og vogtede over.


Her har vi så både blade og hybenfrugter - de dufter godt.

 
 Bladene skal skylles inden de hældes over med kogende vand.



Efter de kort tid har simret lidt i gryden ...

hældes de igennem en sigte og saften presses fra bladene...
 

så hældes saften over i en kande for at køle af...
 
 

Dernæst tilsættes citron, sukker og vanilje. Smagen var ok - men vi var lidt skuffede over farven på hybensaften - på billederne i nyhedsbrevet fra Danmarks  naturfredningsforening er det super pink.