mandag den 7. maj 2012

Dyrehold - emne

Vores emne: “Den Pædagogiske hund”

Vi vil i vores opgave gå ind at undersøge hvordan man i det pædagogiske arbejde kan integrerede kæledyr. Vi vil som udgangspunkt kun koncentrerer os om menneskets bedste ven, hunden :o)
Vi vil gå ind at se på hvordan kontakten til hunden i den pædagogiske praksis kan fremme livsglæden ved vores ældre generation. Vi vil beskæftige os med hunden som bor på plejehjemmet.
Endvidere vil vi se på de etiske overvejelser der er forbundet med at holde hund på et plejehjem. Vi vil og undersøge hvilke hunderace der er mest anvendelige til formålet. 

Den pædagogiske hund er "meget oppe i tiden" - men der er ikke dokumenteret meget omkring den. Men hvorfor skal det afholde os fra at skrive om den? Det er set mange positive effekter ved at hunden "bruges" til samvær - speciel med ældre medborgere på plejehjem. Jeg glæder mig til at "grave" mere i sagen og måske også drage nogle praktiske erfaringer.

engledukke


For at jeg kan lave en dukke i fællesskab med andre, skal det være nemt at gå til. Så derfor vælger jeg materialer som hurtig kan skaffes. Fremgangsmåden er nem og dukken er færdig i løbet af kort tid. Det gør at dukken kan laves færdig inden brugergruppen mister koncentrationen.

Jeg har valgt at lave en engel, da engle jo er meget "in" lige nu og kan bruges på mange forskellige måder og i forbindelse med mange emner. Engle betragtes ofte som at være beskyttende, søde, sarte og dejlige. Jeg undrer mig dog lidt over at engle ofte omtales i hankøn - kun engel Gabriel omtales nogen gange som hunkøn. Mit billede af en engel er noget lyst, skinnende med vinger og englehår...



Tom pose, fylder toppen med naturbindebast og snører til omkring halsen. Så har jeg allerede skabt et hovede.


En affaldspose stoppes i resten af posen og hankerne bruges som ben...
Så har jeg allede resten af kroppen.


For at indvoldene bliver på plads klipser jeg posen til med klemmer for neden. Jeg lader dog hankene kigge ud så de kan danne benene.



Engle har vinger og ingen arme, så derfor må jeg bruge staniol til at lave vinger af.


For at stabilisere vingerne bruger jeg 2 stykker pap og beklæder dem med staniol.

Englehår

Vingerne trænger til at blive stabiliseret lidt...

Englens ansigt og ansigtsudtryk. Jeg har besluttet mig for at min engel skal være glad - men det kan hænde at min engel bliver ked af det eller måske endda vred. Så derfor har jeg valgt at lave ansigtet af en selvklæbende label som efter behov kan klistres på igen og igen - bare med forskellige udtryk...

Glad og smilende...

Der er englen så!

Er han/hun ikke bare smuk?


Jeg fandt et digt omkring engle og én af deres roller her på denne jord...

Engle færdes iblandt os på jord,
der er mange flere end vi tror,
kommer til gammel som til ung,
mest hvor sjælen føles træt og tung,
de forsøger at hjælpe - sprede glæde,
give en skulder hvor det er godt at græde,
stille og roligt går de rundt,
lindrer når smerten er for ond,
når så døden banker på,
vil de ved vor side stå,
stryge vort hår, klemme vor hånd,
søge at skabe en kærlig ånd,
våge trofast nat og dag,
indtil vi tager det sidste åndedrag