onsdag den 12. september 2012

Biotop 5 - Hyben saftevand


Så er der tid til at lave saftevand af hybenblade. Det skal være de pinkfarvede - så saftevandet også får en fin farve...


Vi plukkede også nogle hybenfrugter - men brugte dem kun til at pynte med i stuen.


Så blev vi også opmærksomme på alle de edderkoppespind der var i buskene. Vi kunne genkende hjulspindende og iagttog også edderkopperne. Nogle havde fangst som de sad og vogtede over.


Her har vi så både blade og hybenfrugter - de dufter godt.

 
 Bladene skal skylles inden de hældes over med kogende vand.



Efter de kort tid har simret lidt i gryden ...

hældes de igennem en sigte og saften presses fra bladene...
 

så hældes saften over i en kande for at køle af...
 
 

Dernæst tilsættes citron, sukker og vanilje. Smagen var ok - men vi var lidt skuffede over farven på hybensaften - på billederne i nyhedsbrevet fra Danmarks  naturfredningsforening er det super pink.

1 kommentar:

  1. Hej Majken

    Ser lækkert ud - tag endelig smagsprøver med til fremlæggelsen i oktober :-)

    Der ligger opskrift på hybensuppe på undervisningsbloggen - den kan anbefales!

    Vh Ida

    SvarSlet