Så er der tid til at lave saftevand af hybenblade. Det skal være de pinkfarvede - så saftevandet også får en fin farve...
Vi plukkede også nogle hybenfrugter - men brugte dem kun til at pynte med i stuen.
Så blev vi også opmærksomme på alle de edderkoppespind der var i buskene. Vi kunne genkende hjulspindende og iagttog også edderkopperne. Nogle havde fangst som de sad og vogtede over.
Her har vi så både blade og hybenfrugter - de dufter godt.
Efter de kort tid har simret lidt i gryden ...
hældes de igennem en sigte og saften presses fra bladene...
så hældes saften over i en kande for at køle af...
Dernæst tilsættes citron, sukker og vanilje. Smagen var ok - men vi var lidt skuffede over farven på hybensaften - på billederne i nyhedsbrevet fra Danmarks naturfredningsforening er det super pink.
Hej Majken
SvarSletSer lækkert ud - tag endelig smagsprøver med til fremlæggelsen i oktober :-)
Der ligger opskrift på hybensuppe på undervisningsbloggen - den kan anbefales!
Vh Ida